Link Detail

Oplev med ledsagekort
Et Ledsagekort - hvad er det?
Ledsagekortet er et kort der giver dig adgang til de fleste offentlige kulturinstitutioner og mange private oplevelsessteder som eksempelvis Tivoli eller Parken.
De fleste tilbyder, at du kan tage en ledsager gratis med mod at fremvise dit ledsagekort.
Ledsagekortet udstedes til alle med et ”godkendt” handicap.
Det udstedes af Danske Handicapforeningers Brugerservice, og dit handicap skal således ”godkendes” via Danske Handicapforeninger.
Du er automatisk godkendt til et ledsagekort, hvis du har et handicapparkeringskort.
Ledsagekortet koster kr. 300,00, og du kan læse mere og ansøge om et ledsagekort her: https://handicap.dk/brugerservice/kontakt-brugerservice/ledsagekort

Om hjemmesiden "Oplev med ledsagekort":
På www.oplevmededsagekort.dk giver vi dig et overblik over mange af de oplevelser i hele Danmark, hvor du kan bruge dit ledsagekort - herunder put & Take søer!
Vi har også udvalgt nogle oplevelser, hvor du ikke kan bruge dit ledsagekort, men hvor der er en rimelig grad af tilgængelighed. Det gør vi, fordi vi tænker, at du måske har lyst til at bruge Oplev med Ledsagekortet til at planlægge en rejse rundt i landet.
På Oplev med Ledsagekortet giver vi dig derfor også et overblik over hvilke transportmuligheder, der tilbyder god tilgængelighed, og hvor du eventuelt også kan bruge dit ledsagekort, samt hvor der er gode parkeringsmuligheder i de store byer.
Oplev med Ledsagekortet giver dig desuden overblik over hvilke overnatningssteder, der har en høj grad af tilgængelighed. Det er altså ikke alle disse steder, hvor du kan bruge dit ledsagekort. En del af stederne tilbyder rabat, hvis du har et handicapkort.

Rigtig god fornøjelse med planlægningen af din næste oplevelse.